/
, ,

Adress

Movägen 1

641 49

Katrineholm

Ring Oss

 

070-394 32 18

Öppettider

Mån – Fre 08:00 – 17:00

Om Oss


RS Park & Trädgårdsteknik


RS Park & Trädgårdsteknik  utför tjänster för dem som äger, sköter, anlägger, förvaltar eller projekterar privata såväl som offentliga  träd- och växtmiljöer.

2011 startade RS Park & Trädgårdsteknik och ägs och drivs av landskapsingenjören Richard Saxvold som driver företaget parallellt med sitt uppdrag som ansvarig slottsträdgårdsmästare på Ericsberg. Tillsammans med landskapsingenjören Jonas Rönn, som parallelt med företaget arbetar som landskapsingenjör på Vingåkers kommun.

Richard Saxvold


Utbildning/bakgrund.

Landskapsingenjörsexamen och fördjupande egenstudier i trädgårdshistoria.

Presentation.

Jag har arbetat med trädgård sedan 1997 då jag avslutade min gymnasiala trädgårdsutbildning på Öknaskolan i Nyköping. Arbetade 1997-2001 med skötsel, anläggning och trädvård på Idrotts & Trädgårdsanläggningar AB. Studerade 2001-2004 till landskapsingenjör vid SLU Alnarp.

Efter examen tar jag över som ansvarig för Ericsbergs slottspark. Under min tid här har jag förutom att leda den dagliga verksamheter genomfört ett flertal större renoveringsprojekt, t.ex. renovering av den gamla barockallén, renovering av terrassmurar och renovering av landskapsparken m.m.

Sedan 2008 har jag vid sidan om detta arbetat parallellt med ett eget företag och genomfört många olika projekt.

Jonas Rönn


Utbildning/bakgrund.

Landskapsingenjörsexamen och fördjupande egenstudier i trädgårdshistoria.

Presentation.

Jag har arbetat inom trädgårdsbranschen sedan 1997 då jag tog studenten från den gymnasiala trädgårdsutbildningen vid Öknaskolan utanför Nyköping. Arbetade 1997på Öknaskolan med trädgårdsskötsel och växthusodling.

Arbetade på AB Idrotts & Trädgårdsanläggningar mellan 1998–2008 med skötsel, anläggning, trädvård och kundkontakter. Studerade 2001–2005 till Landskapsingenjör vid SLU Alnarp. Efter examen börjar jag arbeta som landskapsingenjör vi Vingåkers kommun.

Där arbetar jag bland annat med skötsel och utveckling av parker, lekplatser, tätortsnära naturområden. Planering och genomförande av vår, sommar och höstplanteringar i urnor och rabatter i centrala Vingåker. Arbetar även med drift av kommunens vägnät. Information och kontakt såväl internt inom kommunens organisation och gentemot medborgarna. Sedan 2011 har jag vid sidan om detta arbetat parallellt med ett eget företag och genomfört många olika projekt.

Kontakta Oss

  1. 2008 Projektering och nyaläggning av ekallé Vingåker och lindallé i Nyköping m.m.
  2. 2009 Framtagning av trädplan och förslag till renovering av allén i Hörningsholms slottspark.
  3. 2010 Projektering och nyanläggning av privatagårdar m.m.
  4. 2011 Projektering och nyanläggning av privatagårdar m.m.
  5. 2012 Framtagning av vårdplan för Öster Malma slottspark m.m.
  6. 2013 Projektering och renoveringar av privata trädgårdar.
  7. 2014 Renovering och projektering av privata trädgårdar.
  8. 2015 Renovering och projektering av privata trädgårdar samt framtagning vårdplaner för byggnadsminnesskyddade trädgårdar.
  9. 2016 Renovering och projektering av privata trädgårdar samt nyanläggning av ekallé i Vingåker.
  10. 2017 Renovering och projektering av privata trädgårdar samt framtagning vårdplaner för byggnadsminnesskyddade trädgårdar.

Våra senaste Projekt